2010. október 12., kedd

2010.10.11.-12.

2010.10.11.

Tíz órakor indultunk Bécsből, München reptere volt a cél. Amilyen nagy a reptér, akkora a fejetlenség is. Azt sem tudták, kik vagyunk és mit akarunk. Kicsi tili-toli után végül megraktak bennünket, a hűtőkocsit nem hűteni kellett, hanem fűteni +18 fokra, tekintettel a külső hőmérsékletre. Visszafelé indultunk Passau felé, mivel nem tudtuk, hogy a célállomáson lehet-e éjszakázni, még előtte lehúzódtunk egy kétbeállásos pihenőbe aludni.
Németeztünk ma is, átvettük a tanultakat, ami a mozgással, bejelentkezéssel, utasításokkal kapcsolatos. A viszonyszavakat bogarásztam, nálunk ragozásnak hívják.

2010.10.12.

06.45.
Ma 5-kor magunktól keltünk, helyesebben az aggregátor indulásra. Még jöttünk 3/4 órát, már itt vagyunk a lerakóhelyen, Burghausenben, várjuk a 7 órai munkakezdést.

17.00.
Miután átadtuk az árut, visszavezényeltek bennünket Frankfurtba, ismét reptér, míg várunk a rakodásra, frankón napozunk, van vagy 20 fok, beszarás október közepén. Luxemburg lesz a lerakó. Végre fürödhetünk!
Nem tudom, mikor érünk, és találok-e még valakit ébren kis családomból. Mondjuk Robina minden reggel bekapcsolja a gépét, legfeljebb reggel váltunk néhány szót.

Ma is szorgalmasan tanultam németet, már egész mondatokat mondok a megtanult szavakból, kérdésekre válaszolok. Szótáraztam egy csomó kifejezést, ami gyakori és általunk használt szavak. Itt Frankurtban előretolt János, hogy értessem meg, miért jöttünk. :D Szép lassan átváltunk a német csevejre egymás közt is, hogy egyáltalán meg merjek szólalni.
Emeletes kamion, vagy mi...De hogy kanyarodik?

Most kaptuk meg a holnapi irányt: Hannover, Hamburg.

1/2 11-kor álltunk meg Findel kapujában. Még fürdés. lerakodás. Hosszú nap volt.
Legyetek jók, otthoniak!

Nincsenek megjegyzések: