2011. március 10., csütörtök

2011.03.08.

Jajj, hát nahát!! Több, mint egy hete? Mártus már rám is kiabált.
Mondsee
Frankfurt után végre haza mehettünk, a szokásos gyorsasággal telt el a másfél nap. Bécsi indulás után 3 napig kódorogtunk, Luxban lerakás nélkül kaptunk egy plató pótot, amivel indulhattunk is. Két nem nagy, de nehéz és széles ládát kaptunk, oldalazva vagy szűken kimérve lehetett vele közlekedni. Ki is kerültük a bundás utakat, mielőtt valamit megkarcolnánk. Ezzel péntek este értünk vissza, lerakás nélkül visszaakasztottuk a saját pótunkat, ami már útra készen várt és indultunk újra egy Linz-Bécs kanyarra. Sehogy nem maradt időnk lejutni 9 órás pihi nélkül, az osztrák határon ki kellett állnunk aludni. 45 percre volt Linz. Szombat délután értünk oda, olyannyira zárva volt a reptér, hogy a szemetet sem fújdogálta a szél. Néztünk, nézelődtünk, megkérdezni sem tudtuk, mire véljük? Hívtuk Luxot, azt mondták várjunk.
Mondsee
Kicsit megerőltető volt az újabb kényszerszünet. Ha már ott voltunk, fürcsiztünk, szunyókáltunk. Másnap reggel 8-kor kinyitott a reptér, leraktunk, futás tovább Bécsbe. Fél 2-re ott is végeztünk, további utasítást kértünk. Vegyünk ki 24 órát. :-) Jajj, ne! Gyors megbeszélés után a hazamenetel mellett döntöttünk, néhány viharmagot ki kellett kapálnunk, pont kapóra jött a dolog. Volt otthon nagy öröm, ilyen még nem nagyon volt, hogy 5 nap múlva máris viszontláthatott a család. Egy alvásnyi idő után hétfőn délelőtt tesóm furikázott minket vissza Bécsbe, azóta úton vagyunk.
Mondsee
Salzburg felé érintettük a kedvenc Alpokat, még úgy is lenyűgőző, ahogy a naplementében, és a sötétedő égbolt alatt már csak a sziluetteket látom. Mondsee-nál a hegyek alatt van egy csillogó vizű tó, az éjszaka fényei táncot jártak rajta. Ma Neu Ulmban ládákat kaptunk, Amszterdamba visszük őket. Fényárban úszó Hollandia! Egyébként is nagyobb öröm a holdvilágos éjszakában vezetni, mint a sötét, hideg, zord téli estéken. A tavasz biztos jele: ma a szélvédőnkre ragasztotta magát az első bogár!

Nincsenek megjegyzések: