2011. augusztus 30., kedd

2011.08.30.

Tanulságos, nagyon tanulságos volt a vasárnapi reiki foglalkozás :-)
Este bejelentkeztünk a reptéren, Jani nyitott, rátolt a görgős rampára, mire hátra ért, az első palettát már begurították. Mikor fent volt mind a négy, derült ki, hogy nincs meg a végzár. A platón volt még rakodás előtt? Vagy valahol elhagytuk? Lett akkora nyüzsgés a kamionunk körül, hirtelen mindenki és még annál is többen előkerültek, mert vissza szedette Jani az árut, azt gondolván, valamelyik palettában landolt a végzár. Nagyon izgalmas percek következtek, mindenki találgatott, vajon mit zúzott szét az alumínium cső. A kapkodós rakodókat kiverte a hideg veríték, főleg, hogy már a nagy górék is a helyszínen kíváncsiskodtak. Én reménykedtem, hogy az árunak semmi baja. Végre lekerült az utolsó paletta is, a végzár ott figyelt a raktér bal első sarkában. Két végén talpacska van, amikor hosszában tolni kezdte az alumínium paletta, és elért a homlok falig, ügyesen félbe hajtotta a toló erő, és beállította a sarokba. Lényeg, az áru sértetlen maradt!!! Mindenki megnyugodott, nem kellett jegyzőkönyves tortúrát csinálni.
A 4-esen indultam, Jani hajnalra ért Clujba. Eredeti utasítás szerint délutáni visszarakónk volt. Ahogy lejárt a pihenőnk, át akartunk állni az export oldalra. A portás bőszen nemet intett és kitessékelt minket az udvarról. Hívtuk Luxemburgot, "-Menjünk haza üresen." Tök jó, ezt megtehettük volna lerakás után is.
Már másfél órát autóztunk visszafelé, Bánffyhunyadon ért minket a telefon: -"Forduljunk vissza Kolozsvárra, holnap rakodunk." Majd, hogy -"Álljunk félre, még hívnak."
Hívtuk a magyar párost, kérdeztük, mi van? Megint nem szabadították fel a vámgaranciát a románok, addig nem indítanak új árut Budapestről, tehát kollegáink Ferihegyen vesztegelnek, nem érnek le a keddi exportra, így mi megyünk vissza érte. Jó, hogy addigra már megbeszéltük az otthoniakkal a keddi programunkat, mondhattunk le mindent, illetve szerdai érvényesítést kapott. Végre alaposan kialudhattuk magunkat, amire otthon nem igen van időnk :-))

Nincsenek megjegyzések: